Markako’da Mağaza Nasıl Açılır?

Markako’da satışa başlamaya hazır mısınız? Bu kılavuz, size adım adım mağaza adı seçmekten işletmenizi büyütmeye kadar tüm süreçte size destek verecek.

Boş zamanlarınızda hobinizle ilgileniyor, bir şeyler üretiyor, arkadaşlarınız için düğün davetiyeleri tasarlıyor veya sanatınızla ilgilenip eserler üretiyor olun, Markako yaratıcı bir işe başlamanız için harika bir yerdir. Markako’da bir mağaza açtığınızda, gelişen bir zanaatkarlar, sanatçılar ve küratörler topluluğuna katılırsınız. Kendi dükkanınızı açmak gözünüzü korkutabilir, ancak birkaç basit adımda işe koyulabilirsiniz.

“Markako’da Mağaza Aç” butonuna tıklayarak açılan sayfada istenilen bilgileri girerek anında ücretsiz şekilde mağazanızı açabilirsiniz.

Neden Tc Kimlik Numaranızı ve Banka IBAN bilginizi istiyoruz?

Satış yaptıkça biriken kazancınızı biz platformumuzda tutmuyoruz. Ödemeler konusunda destekçimiz olan Iyzico bizim için tüm altyapıyı sağlıyor. Mağaza açarken verdiğiniz bilgiler size özel tanımlanıyor ve kazancınız TC kimlik numarası ile eşleşen IBAN numaranıza yatıyor.

1. Mağazanıza isim verin

Markako’da işletmeniz için bir kimlik oluştururken atacağınız ilk adım bir mağaza adı oluşturmaktır. Mağazanızın adı, satış için sahip olduğunuz her şeyi gösterecek mağazanızın üst kısmında görüntülenecek ve benzersiz Markako mağazanızın URL’sinin veya web adresinin bir parçası olacaktır. 

Markako’da her mağazanın orijinal bir adı vardır. Hiçbir mağazanın adı aynı değildir. İşletmeniz için daha önce kullanılmamış bir ad bulmakta zorlanıyorsanız, kullanacağınız mağaza adına ek olarak stüdyo, atölye, com gibi kelimeler ekleyebilirsiniz.

Mağazanız için isim bulamadıysanız endişelenmeyin. Mağazanızı açtıktan sonra mağaza adınızı değiştirebilirsiniz.

2. Ürün listelemeye hazırsınız

Mağazanızı açarken karar verdiğiniz ürünleri artık listeleme zamanı. Bir listeye ekleyebileceğiniz pek çok ayrıntı vardır. Bunlar ilk listelemeleriniz için ihtiyaç duyacağınız temel bilgilerdir. Markako mağazanızı açtıktan sonra, mevcut seçeneklerin derinliklerine inebilirsiniz.

Ürün Fotoğrafları

Ürün fotoğrafları satışlarınızı doğrudan etkileyen ana etkenlerden bir tanesi. Ürünlerinizin fotoğrafını çekerken aşağıdaki maddelere uyduğunuza emin olun:

  • Satmayı planladığınız ürünün iyi aydınlatılmış, net bir fotoğrafı
  • Alışveriş yapanların bilinçli bir satın alma işlemi yapabilmesi için ürünün alternatif açılarını gösteren bir fotoğraf
  • Ürünün benzersiz ayrıntılarını gösteren bir fotoğraf. Bir müşterinin doku, renk veya kullanılan teknikler hakkında sahip olabileceği soruları yanıtlamaya çalışın.
  • Öğenin ölçeğini gösteren bir fotoğraf. Bir fotoğrafı diğer tanınabilir aksesuarlarla şekillendirmek veya gönüllü modellerin ellerinde tutmasını sağlamak yardımcı olabilir.

Başlık

Ürün başlığınızı belirtirken bir müşteri gibi düşünün ve alıcıların ürününüzü ararken kullanabilecekleri kelimeleri ve ifadeleri kullanın. Ürününüzü tanımlamak için rengi (beyaz, mavi, gökkuşağı), malzemeleri (keten, arduvaz, deri), kullanımları (oturma odası dekoru, gelin buketi), teknikleri (el boyaması, işlemeli, damgalı, örme), vb. başlığınıza yazabilirsiniz.

Örneğin: Pembe Polimer Kil Küpe, Yağlı Boya Tablosu (100x70cm)

Kategori

Doğru kategoriyi seçmek, alışveriş yapanların arama sırasında veya kategori sayfalarına göz atarken öğenizi bulmasına yardımcı olur. Öğenizle en iyi eşleşen kategoriyi seçin.

Seçtiğiniz kategoriye bağlı olarak, öğelerinize beden ve renk gibi daha fazla özellik ekleyebileceksiniz. Ürününüzü ne kadar ayrıntılı olarak anlatırsanız müşterilerinizin zihninde ürününüz daha net belirir.

Fiyat

Fiyat belirlemek emeğinize karşılık baya zorlu olabiliyor. Her şeyden önce fiyatınız, ürünün yapımında kullanılan malzemelerin maliyetini ve zamanınızı hesaba katmalıdır. Fiyat belirlemede fikir edinmek isterseniz Markako üzerinden örnek ürünler ile karşılaştırabilirsiniz. Ürününüz Türkiye dışında tüm lokasyonlarda dolar para birimi olarak gösterilecektir. (Para birimi butonlarımıza tıklayarak siz de dolar karşılığını görebilirsiniz.)

Kargo ücretini satıcı panelinden kontrol ederek ürün fiyatınıza eklemeniz gerekmektedir.

Açıklamalar

Alışveriş yapanların ne sattığınızı ve onu neyin özel kıldığını anlamasına yardımcı olur. Ürününüzün ne olduğunu ve bir alıcının hayatına nasıl sığabileceğini açıklamak için kısa, açıklayıcı cümleler kullanın. Ürün açıklamaları “Kısa Ürün Açıklaması” ve “Uzun Ürün Açıklaması” olarak ayrılmaktadır.

Kısa Ürün Açıklaması

Bu bölüm müşterilerin ilk gözüne çarpan alandır. Ürününüz hakkında kısa ne net bilgileri buradan edinirler ve dikkatini çeken bilgilerle karşılaşması halinde alışveriş işlemine devam eder.

Uzun Ürün Açıklaması

Burası ise ürününüz hakkında malzeme, boyut veya daha ayrıntılı bilgileri içeren alandır. Bu bölümde yazacağınız her cümle müşterinizin aklındaki soru işaretlerini kaldırır ve satın alma işlemini kolaylaştırır.

Kargo

Kargo fiyatlarını satıcı panelimizde tablo şeklinde görebileceksiniz. Bu tablodan ürün boyutunuza göre eşleşen fiyatı ürün fiyatınızın üzerine eklemelisiniz.

Anlaşmalı kargo firmaları ile ürünlerinizi müşterilerinize en uygun fiyatlarla gönderebilirsiniz.

3. Ödemelerinizi Alın

Sizlere ödeme yaparken destekçimiz Iyzico’yu kullanmaktayız. Sipariş aldığınızda tarihten sonra gelecek Çarşamba günü otomatik olarak hesabınıza yatmaktadır. Ödemeleriniz komisyon miktarı düştükten sonra net kazanç olarak hesabınıza yatmaktadır.

Bu noktada TC kimlik numaranızın ve IBAN numaranızın doğru olduğuna emin olmalısınız.