Satıcı Panelinizde PARA ÇEK  sayfasına tıklayarak, ödeme günlerinde alacağınız hak ediş tutarınızı, ödeme geçmişinizi  tüm detayları ile görüntüleyebilirsiniz.

Hakediş ödemeleri,  Çarşamba günleri yapılır. MARKAKO tarafından aksi bildirilmediği sürece Salı  gününe kadar vadesi dolan siparişlerin ödemesi aynı hafta içerisinde Çarşamba günü bankaya iletilir.

Ödeme Geçmişi alanında ise gerçekleşen son üç ödemenizin tutarını, uygulanan kesintileri, ödeme statüsünü görüntüleyebilirsiniz.  

Detaylarını incelemek veya daha eski tarihli ödemelerinizi görüntülemek isterseniz, tüm geçmiş ödemeler butonuna tıklayabilirsiniz.

Ödeme geçmişi sayfasında, geçmiş ödemelere dahil olmuş satış hakedişi, iade edilen sipariş, kargo faturası gibi tüm kalemleri özet şeklinde görüntüleyebilirsiniz. Detay görünüm ile bu kalemlerin sipariş tutar, komisyon kesintisi gibi detaylarını görüntüleyebilirsiniz. Aynı zamanda detay görünüm tabloda dilediğiniz sipariş numarasına tıklayarak da ilgili siparişin detaylarına ulaşabilirsiniz.

Ödeme geçmişi ekranında sipariş numarası, tarih ve fatura numarasına göre filtreleme de yapabilirsiniz.

Çarşamba günleri ödemeniz bankaya iletilene kadar ödeme bekleniyor statüsünde görünür. Ödeme bankaya iletildiğinde tarafınıza maille bilgilendirme yapılır. 

Ödeme, hesabınıza başarılı bir şekilde aktarılırsa, ödeme geçmişi sayfasında ‘ödeme yapıldı’ şeklinde, eğer yatırılmazsa ‘ödeme yapılamadı’ şekilde güncellenir. Başarısız ödemeler için, hem ekranlar üzerinden hem de maille ilgili hata sebebi de belirtilerek bilgilendirme yapılır ve ödeme bir sonraki hakediş ödemesine dahil edilir. 

Örneğin; iban’a ait hesap adınız ve MARKAKO cari adınızın aynı olmadığı durumda, ödemeniz hata alıp bankadan dönebilir. Bu durumda ödemenizi bir sonraki ödeme ile alabilmeniz için iban bilgilerinizi panel üzerinden güncellemeniz gerekmektedir. 

MARKAKO’da ödeme seçenekleri alanında, müşteriye gösterilen taksit seçenekleri bankalarla yapılan anlaşmalar sonucunda belirlenmektedir. Belirlenen şartlara uyan satın alımlarda müşteriler taksitli satın alım yapabilirler. Taksit kampanyaları müşterilere, ürün sayfasında öne çıkanlar alanında ve ödeme sayfasında gösterilmektedir.    Üründe taksit seçeneği olup olmaması durumu; ürün kategorisine, ürün tutarına ve kart tipine bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Her üründe taksit imkanı bulunmamaktadır.

Not: BDDK tarafından taksit yasağı getirilen ürünlerde taksit yapılamamaktadır.

Taksit sayısı banka anlaşmalarına göre ve kart türüne göre belirlenir.

Ödeme süreci müşteri ile MARKAKO arasında gerçekleşir ve taksit koşulları MARKAKO ile bankalar arasındaki anlaşmalar ile belirlenir. Satıcıların taksit koşullarında değişiklik yapması mümkün değildir. Dolayısıyla satıcılar hakedişlerini MARKAKO’dan taksitli şekilde almazlar ve tahsil edilen vade farkı satıcı hak edişine dahil edilmez.

Bunun yanı sıra, taksitli satış imkanıyla müşterilerimize farklı ödeme opsiyonlarının sunulması, ürünlerin satışa dönüş oranının artmasını, dolayısıyla satıcılarımızın satış hacminin çoğalmasını sağlar. 

Findeks Risk Raporu, bankalardaki kredi, kredi kartı, kredili mevduat hesaplarınızı toplu olarak görebileceğiniz, bankalardaki toplam borç ve limit bilgilerinizi öğrenebileceğiniz, ödeme alışkanlıklarınızı takip edebileceğiniz rapordur. 

Gerçek kişiler Findeks üyeliği olmadan da raporu oluşturabilirken, Tüzel kişiler raporu oluşturabilmek için Findeks Ticari Üye olmalıdır.

Not:Raporu 1 kez ücretsiz sorgulayabilirsiniz.

Back to Top
Ürün Sepetinde Bulunmakta