Müşteriler tarafından ödemesi yapılıp oluşturulan siparişin hazırlık süreci satıcı panelinde “Siparişler” sekmesinde görüntülenir.

Sipariş hazırlık sürecinde en çok dikkat etmeniz gerek hususlar; stok ve ürün görseli kontrolü, doğru paketleme, iade/değişim formunun paketin içine koyulması, sipariş gönderiminin hatasız olması gerekir.

Stok ve Ürün Görseli Kontrolü

Müşteriye yanlış veya eksik ürün gönderimi yapılmaması için satıcı panelinde sipariş hazırlığı yapılırken ürünün görseli ve adeti kontrol edilmelidir. 

Doğru Paketleme

Ürünlerin hasar alma ihtimalini en aza indirmek için paketlemeye dikkat edilmelidir. 

Ayrıca “Paketleme Politikası” nı okuyabilirsiniz.

Sipariş Gönderiminin Hatasız Olması

Siparişlerin eksiksiz paketlenmesi, kargoya 3 iş günü içinde verilmesi gerekir.

Mağazanıza gelen siparişleri Satıcı Paneli > Siparişlerim sekmesinden görüntüleyebilirsiniz.

Sipariş hazırlık sürecinde siparişi “İşleniyor”, ürünü kargoya verdiğinizde “Tamamlandı”, mücbir sebeplerde “Bekleme” statüsüne alabilirsiniz.

Ürünlerinizi 3 iş günü içinde kargoya teslim etmeniz gerekmektedir. Mücbir sebepler dışında, bir sipariş içerisindeki geciken ürünlerin toplam net satış bedeli dikkate alınarak, aşağıda belirtilen ücret mağaza teminat bakiyenizden tahsil edilir.

  • Geciken ürün toplamından komisyon hariç %10 gecikme ücreti yansıtılır.

Tedarik ve kargo süreçlerini hızlandırmak için ürünlerinizi Markako Depo’yu kullanabilirsiniz.

Ürünlerinizi toplu şekilde Markako Depo’ya yönlendirmek için tıklayın.

1 hafta içinde tedarik edememe durumu ile karşılaşan müşterilerimiz hukuki haklarını kullanabilir. Tespit edilen bu tip durumlarda size kanuni merciler tarafından ceza yansıtılabilir.

Yapılan tedarik edememe iptalleri satıcı performansını olumsuz etkileyerek, satıcı puanının düşmesine sebep olmaktadır. Satıcı puanınızın düşük olması hem firmanızın müşteriler tarafından tercih edilirliğini azaltacaktır. 

Müşteri tarafından yapılan sipariş iptaline , satıcı panelinizde Siparişlerim >İptal Edilen sekmesi altında erişebilirsiniz.

Müşteri iptallerinden tarafınıza herhangi bir bedel yansıtılmamaktadır.

Ürün paketi içerisinde, farklı bir web sitesi veya fiziksel mağazaya yönlendirici nitelikte, el ilanları, kartvizitler, üzerinde adres ve/veya telefon numarası yazılı notlar, hediye kuponları, firma tanıtım katalogları ve diğer reklam unsurları olmamalıdır.

Müşterileri farklı bir alışveriş mecrasından sipariş vermeye yönlendirmeyecek, bu bakımdan üzerinde firma adresi ve web sitesi gibi bilgiler bulunmayacak, sadece ürünlerin varsa kullanım kılavuzları, bu maksatla gönderilen eşantiyon ürünler ve müşteri memnuniyeti için iletilen sembolik hediyeler gönderilebilinir.

MARKAKO’da yaptığınız satışlar için komisyon ödemesi yaparsınız.

Satışını yaptığınız ürün kategorilerindeki komisyon tutarları ile ürününüzün güncel satış tutarını çarparak ödeyeceğiniz komisyon tutarını bulabilirsiniz. 

Örnek:
Ürününüzün fiyatı: 100 TL
Komisyon Oranı: %20
Ödenecek Komisyon Tutarı: 20 TL

Kampanyalara dahil olduğunuzda ürün fiyatlarınız kampanya süresince değişeceği için ilgili üründe satış yaptığınız tutar baz alınarak komisyon tutarınız hesaplanır.

Örnek:
Ürününüzün fiyatı: 100 TL
Ürününüzün kampanyalı satış fiyatı: 90 TL
Komisyon Oranı: %20
Ödenecek Komisyon Tutarı: 18 TL

MARKAKO, huzurlu ve güvenli satış yapmanı ve Türkiye’den dünyaya açılmanızı sağlar.

Mağazanız açık olduğu sürece Bakiyenizde 200.00TL (iki yüz Türk Lirası) para tutmanız gerekmektedir. Mağazanızı kapattığınız takdirde size bu bakiye tümüyle ödenecektir.

MARKAKO, sana satışlarını huzurla gerçekleştirebilmen, tekrarlaman ve bunları güvenle yapabilmen için gerekli altyapıyı ve desteği sunar. Bu hizmet; sipariş öncesi, sırası ve sonrası desteğiyle alışverişini huzur ve güvenle yapabilmen için yapılan tüm çalışmaları ve geliştirmeleri kapsar.

İade taleplerinin satıcı ve alıcı arasındaki uyuşmazlıkların çözümünde, uygun fiyatla kargo gönderimlerinde ve sayısız destek mekanizmasıyla MARKAKO senin için hep burada.

Back to Top
Ürün Sepetinde Bulunmakta